INBAY

Način funkcioniranja bežičnog (induktivnog) punjenja

INBAY radi s bežičnim punjenjem. Ali kako bežično punjenje uopće funkcionira?

Bežično punjenje funkcionira prema načelu indukcije. Stoga se zove i „induktivno punjenje“ ili na engleskom „wireless charging“. Induktivno punjenje poznato vam je vjerojatno i od električnih četkica za zube jer se i one induktivno pune.

Pametni telefon i stanica za punjenje (npr. INBAY) komuniciraju preko standarda Qi. Načelo koji se iza toga krije zove se „rezonantno induktivno spajanje“ koje se odvija između odašiljača (stanica za punjenje) i prijamnika (pametni telefon).

Stanica za punjenje (u našem slučaju INBAY) pritom neprestano provjerava nalazi li se na stanici za punjenje uređaj koji je kompatibilan sa standardom Qi. Ako stanica za punjenje prepozna uređaj kompatibilan sa standardom Qi čija se baterija mora napuniti, automatski će se pokrenuti postupak punjenja. Pritom stanica za punjenje i prijamnik u mobilnom telefonu razmjenjuju podatke o statusu punjenja te prelaze u modus standby (pripravnosti za rad) čim se baterija napuni do kraja.

Postupak punjenja pokreće se, dakle, samo onda kada je to potrebno i kada se na stanici nalazi uređaj kompatibilan sa standardom Qi koji se treba napuniti.

Ne morate ni o čemu brinuti. Jednostavno ostavite uređaj na stanici za punjenje jer se sve odvija potpuno automatski zahvaljujući standardu Qi.

INBAY – bežično (induktivno) punjenje u automobilu

Induktivno punjenje možete potpuno jednostavno naknadno ugraditi u svoj automobil. INBAY predstavlja rješenje za bežično punjenje koje se gotovo uopće ne razlikuje od originalne unutrašnjosti vozila. Zapetljani kabeli stvar su prošlosti!